یکی از اطلاعاتی که سرچ کنسول گوگل در اختیار کاربران خود قرار داده است ،وضعیت ایندکس شدن آدرس های وب سایت شان است .این داده های مفید در گزارش Coverage در اختیار شما قرار می گیرد .
با کمک ابزار Coverage ، می توان متوجه شد چه مقدار از صفحات سایت تان ایندکس شده است ، چند مورد به مشکل خورده است و با دانستن این مشکلات ، درصدد رفع آنها برآیید .
همانطور که می دانید ، هر چه صفحات سایت زودتر ایندکس شوند، بهتر است. و هرچه پیادهسازی سایت بهینه تر و سئو آن بهتر باشد ، این سرعت بیشتر میشود.بنابراین ،گزارش Coverage کمک موثری در بهبود عملکرد سایت تان در جستجوی نتایج گوگل دارد .
بطور کلی در گزارش Coverage سرچ کنسول ، آدرس های سایت ما در بخش های زیر قرار می گیرند :
1- پیغام های ارور Error
صفحاتی که ارور مهمی دارند و ممکن است باعث شوند صفحات ما در نتایج حذف شوند را نشان میدهد
2- پیغام های هشدار Warning
صفحاتی که در نتایج هستند ولی یک سری ایرادات جزئی بر آنها وارد هست و بهتر است رفع شوند.
3- پیغام های معتبر Valid
در این بخش صفحات معتبر ما که در نتایج وجود دارند را نشان میدهد.
4- پیغام های مستثنی Excluded
در این بخش آدرسهایی که ریدایرکت شده باشند و یا متاتگ نوایندکس داشته باشند نشان میدهد
لازم است بدانید که هر یک از حالت های مشخص شده (error، warning و excluded) به دلایل مشخصی اتفاق افتاده است. بنابراین ، باید به خوبی دلیل آنها را بدانید و آنها را رفع کنید.
گوگل اطلاعات مربوط به هر یک از این بخش ها با یک نمودار نمایش می دهد.در بالای باکس ها تعداد لینک ها و در زیر این باکس های گزینه ای با نام impressions قرار گرفته است که در صورت فعال کردن تیک آن، می توانید ببینید که خطاهای موجود در آدرسها تا چه میزان روی پایین آمدن تعداد نمایش آنها تاثیر گذاشته است.
بعد از اینکه سایت شما بالا آمد، به مرور زمان، با هر بار ایندکس شدن لینک ها، اطلاعات مربوط در این قسمت به روز رسانی می شوند.
صفحه Details در پایین نمودارها قرار دارد . این بخش از قسمت های مختلفی تشکیل شده است . در بخش Details (همانطور که از نامش پیدا است ) جزئیات مربوط به خطاهای موجود در هر یک از لینک ها قرار گرفته است .
زمانیکه بر روی یکی از این خطاها کلیک کنید ، خلاصه ای از جزئیات و دلیل آن را مشاهده خواهید کرد .اگر بدنبال اطلاعات بیشتری در مرود مشکل پیدا شده هستید ، می توانید روی گزینه Learn more کلیک کنید .
● status: در این قسمت یکی از 4 وضعیت (error، warning، excluded و valid) به نمایش گذاشته می شود.
● type: در این بخش نیز دلایل بروز هر یک از این وضعیت ها بیان شده است.
● validation: وضعیت اعتبارسنجی تغییرات اعمال شده توسط گوگل در این قسمت نشان داده می شود. بعد از آنکه شما مشکلاتی که به آنها اشاره شده است را برطرف کردید، می توانید از گوگل بخواهید که وضعیت اعتبار سنجی تغییرات اعمال شده را بررسی و تایید کند. اگر تمام مشکلات عنوان شده حل شد، خطای مربوطه mark شده و به قسمت انتهایی باکس می رود.
● trend: در این بخش روند تغییرات هر لینک به صورت یک نمودار نمایش داده می شود. بنابراین ، می توانید به خوبی میزان تغییرات و شدت آنها را بررسی نمایید.
● page: در این قسمت تعداد صفحاتی که یکی از خطاهای مشخص شده را دارند، به شما نشان داده می شود. گاهی احتمال اینکه تعداد صفحات دارای یک خطا صفر باشد، وجود دارد. اما گاهی نیز ممکن است در تعداد زیادی از صفحات این خطا مشترک باشد.